Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Onko pakko yrittää – Innovaatiohypestä fattan luukulle

7.4.2016 @ 18.00 - 20.00

Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1711279452472351/

Freelanceri, yksinyrittäjä, pakkoyrittäjä, duunari? Pysytkö kärryillä työelämän muutoksessa? Tule seuraamaan keskustelua Vasen linja -klubille Cafe Mascotiin torstaina 7.4. klo 18.00 alkaen! Paneelikeskustelu on maksuton.

Keskustelussa ovat mukana:
Anu Suoranta, työelämän tutkija
Anna Kontula, kansanedustaja
Riitta Supperi, valokuvaaja ja osuuskuntatoimija
Miikka Pyykkönen, kulttuuripolitiikan professori.
Paneelin juontaa kirjailija Jaana Kivi.

Yleisöä kannustetaan lämpimästi ottamaan osaa keskusteluun! Paneelikeskustelun jälkeen ilta jatkuu Vasen linja -klubin ohjelmalla.

Paneelin järjestää Kallion Vasemmistoliitto Vasen linja -klubin yhteydessä, ja se on osa kahden tapahtuman sarjaa. Jälkimmäinen tilaisuus on freelancereille, osuuskuntatoimijoille ja yksinyrittäjille tarkoitettu koulutustapahtuma, joka järjestetään torstaina 21.4. Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/205033486529230/

TAUSTAA:
Yrittäjyyden ilosanomaa puskee joka tuutista. Se tulee vastaan peruskoulun opetussuunnitelmassa, korkeakoulujen kurssitarjonnassa, työvoimatoimistoissa ja rekrytointipalveluissa. Yle järjestää Yrittäjä-iltaa ja Slush-tapahtumaa hehkutetaan laajalti mediassa. Hallitus tahtoo toteuttaa yrittäjyyttä edistäviä rakenneuudistuksia ja purkaa kahlitsevaa sääntelyä. Yritysten uskotaan tahkoavan kasvua, kilpailukykyä ja innovaatioita, jotka pelastavat ahdingossa rypevän maan.

Samaan aikaan työpaikkojen huvetessa itsensä työllistäjiä on entistä enemmän monilla aloilla, ja uuden työttömyysturvalain myötä myös toiminimettömät freelancerit voidaan katsoa yrittäjiksi. Parhaimmillaan itsensä työllistäminen on palkitsevaa itselle ja muille, ja yrittäjän vapaus voi olla ihanaa ja toiminta taloudellisesti tuottoisaa. Mutta yrittäjyys voi myös merkitä kiperää toimeentuloloukkua. Pakkoyrittäjyydessä on paha kaiku, ja monissa tilanteissa itsensätyöllistäjä saattaa huomata olevansa uuden vuosituhannen väliinputoaja.

Mistä tässä kaikessa on kyse? Miltä innovaatiohypetys näyttää pienyrittäjän silmin? Kuka kuuntelee yksinyrittäjää, kuka pitää pakkoyrittäjän puolta? Miten voidaan varmistaa, että mahdollisimman moni pysyy mukana työelämän murroksessa? Mitä konkreettisia keinoja on olemassa itsensätyöllistäjien prekaarin aseman vahvistamiseksi?

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Tiedot

Päivämäärä:
7.4.2016
Aika:
18.00 - 20.00
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/1711279452472351/

Järjestäjä

Kallion Vasemmistoliitto

Tapahtumapaikka

Cafe Mascot