Kallion Vasemmiston ehdokkaat kuntavaaleissa 2017

Kallion Vasemmistolla on ilo esitellä kuntavaaliehdokkaansa! Osasto on kookas, joten ehdokaskaarti edustaa vasemmistolaisia laajalla rintamalla. Tutustu ehdokkaiden näkemyksiin tarkemmin heidän verkkosivuillaan tai Facebookissa!

263 Heta Hölttä

Heta Hölttä

Heta Hölttä

Olen 26-vuotias kalliolainen valtiotieteiden maisteri ja järjestövaikuttaja. Olen ehdolla kaupunginvaltuustoon, koska päätöksenteko kaipaa enemmän nuoria, feminismiä ja moraalista selkärankaa. Haluan Helsinkiin lisää ja parempaa lähidemokratiaa ja enemmän suoria osallistumismahdollisuuksia kaupunkilaisille. Vaadin vastuunottoa ympäristövaikutuksista etenkin energiapolitiikassa ja julkisissa hankinnoissa.

Kaupunkilaisten ekologista elämäntapaa on tuettava esimerkiksi kehittämällä kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen edellytyksiä. Helsinkiin pitää saada lisää kohtuuhintaisia koteja ja vuokrien nousu on saatava kuriin. Taataan kaikille yhdenvertainen varhaiskasvatus ja koulutus. Tehdään politiikkaa, joka katsoo tulevaisuuteen.

www.hetaholtta.fi

 

Mai Kivelä

Mai Kivelä

279 Mai Kivelä

Olen punavihreä kansalaisaktivisti, Animalian toiminnanjohtaja ja Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsen. Taustani on ympäristöliikkeessä. Koulutukseltani olen Master in Environment and Development Lontoon King’s Collegesta. Asun Toukolassa perheeni kanssa.

Politiikassa tavoitteeni on ekologisesti kestävä yhteiskunta ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen. Tästä syystä olen työskennellyt yli kymmenen vuoden ajan kansalaisjärjestöissä ja toiminut yhteiskunnallisissa liikkeissä. Siksi olen myös ehdolla valtuustoon. Kestäviä ratkaisuja on olemassa, tarvitaan vain poliittista voimaa ja tahtoa niiden toteuttamiseksi!

www.maikivela.fi

 

280 Dan Koivulaakso

Dan Koivulaakso

Dan Koivulaakso

Olen kotoisin Helsingistä ja asun Kalliossa. Politiikan ohella harrastan runsaasti liikuntaa.  Työskentelen Vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja opiskelen työni ohessa kauppatieteiden maisteriksi.

Helsinki on upea ja vetovoimainen kasvava kaupunki. Kasvun hedelmiä pitää käyttää leipäjonojen lyhentämiseen, työttömyyden vähentämiseen ja syrjäyttämisen vähentämiseen. Parhaiten tämä tehdään turvaamalla kohtuuhintainen asuminen, tasa-arvoiset sosiaali- ja terveyspalvelut sekä maailman parhaat koulut ja päiväkodit.

www.dankoivulaakso.fi

 

287 Kari Kälviä

Kari Kälviä

Kari Kälviä

Useita vuosia Helsingin kaupungilla pääluottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna toiminut kunnallisen palvelutuotannon osaaja ja ymmärtäjä. HKL:n johtokunnan jäsenenä kaksi kautta istuneena myös toimivan joukkoliikenteen puolesta puhuja kuitenkaan yksityisautoilun tarpeita unohtamatta. Aiempi poliittinen kokemus Vihreiden riveissä.

 

 

289 Noora Laak

Noora Laak

Noora Laak

Olen Noora, 31-vuotias arkkitehti Alppiharjusta. Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon, koska haluan muuttaa politiikkaa ja kaupunkia. Helsinki on omaleimainen ja kiinnostava kaupunki, jonka kehittämisen lähtökohtana tulee olla sen omat vahvuudet. Ilmiöt ja tapahtumat, joita tullaan katsomaan kauempaakin, syntyvät pitämällä huolta siitä, että kaupunkia rakennetaan pitkäjänteisesti – ja ensisijaisesti sen asukkaita varten. Tulevalla vaalikaudella valtuuston tulee kääntää asuinkustannukset laskuun lisäämällä tonttitarjontaa merkittävästi. Palvelujen, erityisesti koulujen ja päiväkotien, resurssoinnin tulee pysyä kaupungin kasvun tahdissa.

www.nooralaak.fi

 

291 Patrizio Lainà

Patrizio Lainá

Patrizio Lainá

Työskentelen ekonomistina SAK:ssa. Aiemmin olen työskennellyt mm. Suomen Pankissa, työ- ja elinkeinoministeriössä, sekä kansantaloustieteen opettajana. Koulutukselta olen kauppatieteiden maisteri kansantaloustieteestä. Valmistun myöhemmin tänä vuonna valtiotieteiden tohtoriksi. Väitöskirjassani tutkin raha- ja pankkijärjestelmän uudistamista. Tällä hetkellä toimin Suomen Talousdemokratia ry:n puheenjohtajana ja muutamassa HEKAn taloyhtiön hallituksessa. Aiemmin olen toiminut esimerkiksi Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan varajäsenenä. Vaaliteemojani ovat paikallisrahan käyttöönotto Helsingissä, asuntorakentamisen vauhdittaminen ja viheralueiden säilyttäminen.

www.patriziolaina.com

 

297 Joonas Leppänen

Joonas Leppänen

Joonas Leppänen

Olen kahden lapsen isä Helsingistä. Toimin vasemmistoliiton puoluesihteerinä ja Helsingissä muun muassa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Poliittisen toimintani johtotähtenä on demokratian edistäminen. Olen väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopistosta väitöskirjalla joka käsitteli erimielisyyttä ja demokratiaa. Olen vakuuttunut siitä, että ihmiset ovat aina oman asiansa ja elämänsä parhaita asiantuntijoita. Tästä syystä ajattelen, että yhdenvertaista osallistumista tulisi edistää sen kaikissa muodoissa.

 

 

345 Pertti Tanner

Pertti Tanner

Pertti Tanner

Olen 65-vuotias, eläkkeellä oleva entinen tilastonlaatija. Julkisen terveydenhuollon turvaaminen ja sen kehittäminen on tärkeää SOTE-uudistuksesta huolimatta. Samoin perusterveydenhuollon toiminnan saaminen sujuvaksi, lääkärille pääsyn helpottaminen, turhien jonojen poistaminen sekä erikoisterveyspalvelujen parantaminen. Itsehoidosta toimivaan terveydenhuoltoon. Kallion terveysaseman säilyttäminen.
Lasten ja nuorten kulttuuri- ja urheilupalvelut mahdolliseksi kaikille varallisuudesta riippumatta, myös urheiluseuratoiminnassa. Pienituloisille eläkeläisille mahdollisuus ilmaiseen harrastustoimintaan kaupungin  omistamissa urheilulaitoksissa.