Kaupunkipoliittinen työryhmä kokoontui

Kallion Vasemmistoliiton oma kaupunkipoliittinen työryhmä kokoontui eilen tiistaina työstämään aiemmin Politiikkaa baarissa -tilaisuudessa koottuja teemoja. Koska näkökulmia eri aiheisiin löytyi vaikka kuinka, ehdittiin tällä kertaa keskustella tarkemmin ainoastaan liikenteestä, terveyspalveluista ja asumisesta. Muihin aiheisiin palaamme sitten seuraavalla kerralla.

Liikenteen kohdalla teemoina olivat tietyssä mielessä itsestäänselvien julkisen liikenteen ja polkupyöräilyn edistämisen lisäksi myös Pisararadan vaikutukset Kallioon ja etenkin Hakaniemeen. Vaikka julkisen liikenteen yhteyksien paraneminen onkin myös meidän mieleemme, ei ole selvää miten vaikkapa Hakaniemen torille käy kun Hakaniemen uutta asemaa ryhdytään rakentamaan.

Terveyspalveluiden tapauksessa päähuomio oli Kallion terveysasemassa ja sen kohtalossa osana Helsingin palvelu-uudistusta. Vaikka Kalasataman uusi terveysasema ei olisikaan erityisen kaukana, koimme tärkeäksi myös nykyisten terveysasemien säilymisen etenkin kun tulevaisuudessa ikääntyvän väestön myötä terveyspalveluiden tarve ei tule ainakaan vähentymään.

Vuokra-asuntotuotannon lisääminen oli työryhmän mielestä hyvä tapa laskea yleisesti Helsingissä ja Kalliossa asumisen hintaa. Olisi erityisen hienoa, jos uusille Kalasataman ja Hermannin asuinalueille rakennettaisiin myös kaupungin vuokra-asuntoja. Lisäksi tahdomme myös tulevaisuudessa toivottaa tervetulleiksi Kallioon ihan kaikenlaiset asujat aina asuntoloista lähtien.

Kaupunkipoliittisen työryhmän seuraava tapaaminen on 22.9. Toverissa ja siellä suunnittelemme todennäköisesti ainakin energiaan, koulutukseen ja toimeentuloon liittyviä kysymyksiä. Jos kaupunkipolitiikka kiinnostaa edes vähän, tule paikalle keskustelemaan ja/tai kuuntelemaan!