Puheenjohtajalta: Kivaa, kasvavaa ja innostavaa puoluetoimintaa!

Kuva syyskokouksesta 2019

Kun ryhdyin vuosi sitten Kallion vasemmiston puolueosaston puheenjohtajaksi, tavoitteenani oli kokeilla kuinka kivaa, raikasta ja innostavaa puolueosaston toiminnasta olisi mahdollista tehdä. Nyt vuoden ollessa lopuillaan, voin todeta, että olemme onnistuneet yli odotusten. Olemme järjestäneet noin 20 tapahtumaa, uusia jäseniä osastoon on liittynyt lähes 50 ja viestintämme on saanut kehuja. Olemme olleet aktiivisia puolueen suuntaan ja julkaisseet jopa omat kuntavaalitavoitteet. Osastomme on ollut juuri sellaista vasemmiston toimintaa, jota olen halunnut nähdä – ja parempaakin.

Vuoden alussa määrittelimme osastolle kolme painopistettä, joihin keskittyisimme. Nämä olivat matalan kynnyksen tapahtumien järjestäminen, uusien jäsenten vastaanottamisen parantaminen ja kuntavaalivoiton pohjustaminen. Näitä olemme pitäneet esillä toiminnassamme ympäri vuoden. Tämä on luonut osaston toimintaa tavoitteellisuutta. Kyse on hyvästä käytännöstä, jota aiomme jatkaa tulevaisuudessakin.

Koronatilanne on muokannut vuotta paljon. Suuri osa tapahtumista onkin järjestetty etänä. Samalla olemme todistaneet, että puoluetoiminta on mahdollista siirtää verkkoon. Kokemukset etätapahtumista ovat olleet niin positiivisia, että aiomme järjestää niitä jatkossakin, vaikka pandempia olisi jo kadonnut.

Suurin kiitos siitä, että vuotemme on ollut näin onnistunut, kuuluu omistautuneelle, innokkaalle ja ahkeralle johtokunnallemme. Olemme onnistuneet jakamaan vastuuta niin, että jokainen on voinut keskittyä itseään eniten kiinnostaviin hommiin.

Ensi vuodelle johtokunnan koko on lähes sääntöjen mukaisessa maksimissa. Tavoitteena on kehittää uusia keinoja, joilla johtokunnan ulkopuoliset jäsenet pystyisivät tulemaan mukaan toimintaan. Kaikki ideat otetaan mielellään vastaan! Tämän vuoden uusi avaus on ollut kaikille jäsenille avoimen Whatsapp-keskustelun luominen.

Puolueosastojen toiminta on puolueen toiminnan kannalta keskeistä, mutta myös järjestötoiminnan muoto, johon erityisesti nuorten houkutteleminen on ollut vaikeaa. Olen onnellinen siitä, että olemme Kallion vasemmistossa onnistuneet todistamaan kuinka kivaa ja helposti lähestyttävää osastotoiminta voi olla. Olemme onnistuneet saamaan osaston täyteen uusia ja nuoria toimijoita. Tästä on hyvä jatkaa entistä paremman puoluetoiminnan luomista.

Virkeä, kasvava ja innostava puolueosastotoiminta on tekemisestä kiinni!

Onnellisin terveisin

Lauri Linna
Kallion vasemmiston puheenjohtaja 2020